Moja knjižničarska zgodba

Kdo bi si mislil, da se bo moja življenjska pot tako prepletla s knjižnicami, saj vse do vstopa v šolo knjige skoraj nisem videl.

PICA – OCLC EMEA

Pred poldrugim desetletjem sem si ob obisku PICE v Leidnu zabeležil njihovo vizijo razvoja, ki je kar precej vplivala na naše predstave o prihodnosti: takrat je bila PICA odločena utrjevati svojo neodvisno pozicijo in aktivno posegati v nacionalno diskusijo o strategiji in politiki nizozemskega knjižničnega in informacijskega sektorja.

Sue Polanka (ed.): No shelf required 2

Zbirko prispevkov o elektronskih knjigah v knjižnicah z naslovom No shelf required 2: Use and management of electronic books je leta 2012 izdala ALA – American Library Association (Ameriško knjižničarsko združenje). Knjiga na 254 straneh zajema 16 člankov, predstavitev avtorjev in indeks.

Pot v UNESCO

Intenzivno sodelovanje Izuma z Unescom se je začelo 11. novembra 2005, ko smo v okviru konference COBISS organizirali celodnevno okroglo mizo o poročilu UNESCO’s Regional Office for Science and Technology in Europe (ROSTE) z naslovom “Accessing and disseminating scientific information in South Eastern Europe”.

H. Woodward and L. Estelle: Digital Information – Order or anarchy?

Urednici Hazel Woodward in Lorraine Estelle (obe iz britanske JISC) sta v knjigi Digital information: Order or anarchy, ki je izšla leta 2010 v Londonu pri založbi Facet Publishing, zbrali prispevke različnih avtorjev, ki so odgovorili na vprašanje o tem, ali se bo sedanji relativno urejeni sistem znanstvenih komunikacij obdržal tudi v prihodnosti, ali pa se bo zgodilo, da bo tehnološki napredek povzročil njegov razpad in prevlado anarhije.