Konferenca PUBMET2016

Na Univerzi v Zadru se je od 20. do 21. oktobra 2016 odvijala mednarodna konferenca PUBMET2016. To je bila tretja konferenca o znanstvenem objavljanju v kontekstu odprte znanosti s ciljem predstavitve inovativnih pristopov, najboljših praks in novih trendov na tem področju.

COBISS/SciMet

Za spremljanje znanstvenih objav in za podporo vrednotenju objav slovenskih avtorjev smo v IZUM-u razvili portal COBISS/SciMet. V prispevku je opisana metodologija zbiranja, agregacije in obdelave podatkov o naših avtorjih iz različnih informacijskih virov, kot so WoS, Scopus, COBISS.SI, SICRIS, SNIP in JCR. Predstavljene so možnosti prikaza podatkov v sklopu portala in funkcionalnosti portala. Opisano je tudi novo ogrodje, v katerem je bila razvita spletna aplikacija COBISS/SciMet.

Konferenca DC 2008

Od 22. do 26. septembra 2008 je v Berlinu potekala mednarodna konferenca Dublin Core 2008 (http://dc2008. de/), ki so jo organizirali Competence Centre for Interoperable Metadata (KIM – http://www.kim-forum. org/), Max Planck Digital Library (MPDL – http://www. mpdl.mpg.de/), Göttingen State and University Library (SUB – http://www.sub.uni-goettingen.de/index-e.html), German National Library (DNB – http://www.d-nb.de/) in Humboldt-Universität zu Berlin (HU Berlin – http:// www.hu-berlin.de/).

Iskanje:

Išči po strokovnih področjih:

Zadnji objavljeni članki: