Spletne bibliografije v sistemu COBISS.SI

Prispevek opisuje spletno aplikacijo za bibliografije raziskovalcev, strokovnih sodelavcev in prispevkov iz serijskih publikacij, ki je bila razvita v okviru sistema COBISS.SI. Navedeni so možni načini oblikovanja različnih vrst bibliografij in načini izbora in/ali izločanja bibliografskih enot pri izdelavi bibliografij avtorjev/raziskovalcev.

Vzpostavitev normativne kontrole v knjižničnem informacijskem sistemu COBISS.SI, Slovenija

Opisan je potek postopne uvedbe normativne kontrole v knjižnični informacijski sistem COBISSv Sloveniji (COBISS.SI). Začetna normativna baza podatkov CONOR.SI je ob vzpostavitvi štelanekaj več kot 24.000 normativnih zapisov za osebne avtorje, predvsem slovenske, iz založniškeprodukcije zadnjih nekaj let.

Vspostavljen sistem vzajemne katalogizacije v Črni Gori

V decembru smo v skladu z obnovljenimi pogodbami o namestitvi in vzdrzevanju programske opreme COBISS2 vzpostavili vzajemno bazo COBISS.CG in namestili nove verzije programske opreme COBISS2 v nacionalni knjiznici v Cetinju (Centralna narodna biblioteka “Burde Cmojevic” – CNBCT) in v univerzitetni knjiznici v Podgorici (Uoiverzitetska biblioteka Podgorica – UBPG).

Vzpostavljen sistem vzajemne katalogizacije v Makedoniji

V decembru smo v skladu z obnovljenimi pogodbami o namestitvi in vzdrzevanju programske opreme COBISS2 vzpostavili vzajemno bazo podatkov COBISS.MK in namestili nove verzije programske opreme COBISS2 v nacionalni in univerzitetni knjiznici v Skopju (Narodna i univerzitetska biblioteka “Sv. Kliment Ohridski” – NUBSK), v maticni in univerzitetni knjiznici v Bitoli (Maticna i univerzitetska biblioteka “Sv. Kliment Ohridski” – UBBIT) in na naravoslovno- -matematicni fakulteti v Skopju (Prirodno-matematicki fakultet – PMFSK).

Konferenca ALA ’99

Od številnih dogajanj na konferenci ALA ’99, ki je bila v New Orleansu od 24. do 29. junija 1999, so bila se posebej zanimiva predavanja na temo sklepanja licenčnih pogodb in konzorcijev, predavanja na temo normativne kontrole, predstavitvi projektov Program for Cooperative Cataloging – PCC in Cooperative Online Resource Catalog Project- CORC ter novosti v razvoju knjižnicnih sistemov.

Iskanje:

Išči po strokovnih področjih:

Zadnji objavljeni članki: