Konferenca LIDA 2018

Na Univerzi v Zadru (Hrvaška) je od 13. do 15. junija 2018 potekala konferenca LIDA (Libraries in Digital Age) 2018. LIDA je mednarodna konferenca, ki vsaki dve leti združuje raziskovalce, vzgojitelje, učitelje in razvijalce programske opreme z vsega sveta.

Spletno učenje v skupnosti COBISS.SI

IZUM v svojem poslanstvu v slovenskem knjižničnem prostoru pripisuje izobraževanju velik pomen. V današnjem informacijsko tehnološkem načinu življenja e-izobraževanje s svojimi spletnimi dostopi do vsebin še dodatno izboljšuje in izpopolnjuje informacijsko pismenost in s tem bistveno prispeva k dvigu kvalitete vseživljenjskega učenja kot temeljne človekove pravice.

Vspostavljen sistem vzajemne katalogizacije v Črni Gori

V decembru smo v skladu z obnovljenimi pogodbami o namestitvi in vzdrzevanju programske opreme COBISS2 vzpostavili vzajemno bazo COBISS.CG in namestili nove verzije programske opreme COBISS2 v nacionalni knjiznici v Cetinju (Centralna narodna biblioteka “Burde Cmojevic” – CNBCT) in v univerzitetni knjiznici v Podgorici (Uoiverzitetska biblioteka Podgorica – UBPG).

Vzpostavljen sistem vzajemne katalogizacije v Makedoniji

V decembru smo v skladu z obnovljenimi pogodbami o namestitvi in vzdrzevanju programske opreme COBISS2 vzpostavili vzajemno bazo podatkov COBISS.MK in namestili nove verzije programske opreme COBISS2 v nacionalni in univerzitetni knjiznici v Skopju (Narodna i univerzitetska biblioteka “Sv. Kliment Ohridski” – NUBSK), v maticni in univerzitetni knjiznici v Bitoli (Maticna i univerzitetska biblioteka “Sv. Kliment Ohridski” – UBBIT) in na naravoslovno- -matematicni fakulteti v Skopju (Prirodno-matematicki fakultet – PMFSK).

Namestitev programske opreme COBISS v ZR Jugoslaviji

V septembru smo v skladu z obnovljenimi pogodbami o namestitvi in vzdrževanju programske opreme COBISS namestili nove verzije programske opreme COBISS v srbski nacionalni knjižnici (Narodna biblioteka Srbije – NBS) v Beogradu in v univerzitetni knjižnici (Univerzitetskabiblioteka “Svetozar Marković” – UBSM), prav tako v Beogradu.

Iskanje:

Išči po strokovnih področjih:

Zadnji objavljeni članki: